Kursus for ergoterapeuter, der arbejder med børn

Barnets normale synke-, spise- og drikkefærdigheder

Kurset indeholder en helhedsorienteret og holistisk gennemgang af barnets normale synke-, spise- drikkefærdigheder fra fødsel til og med det fyldte 3. år. 

Der er mange udviklingsfaser og områder i de første 3 leveår, og hvis barnet ikke gennemgår den korrekte udvikling, kan det give store udfordringer i relation til mad og drikke. Det kan føre til store bekymringer for forældre og andre omsorgspersoner, og der kan blive behov for systematisk ergoterapeutisk udredning og behandling/træning.  

Som ergoterapeut bliver du på kurset klædt på med grundlæggende viden om barnets normale synke-spise-drikkeudvikling fra 0-3 år. 

Kurset finder sted online og afvikles over fem uger.

Online kurset giver dig mulighed for at gå ud og afprøve din nye viden undervejs og komme tilbage og stille spørgsmål og reflektere på livemøderne, som bliver afholdt efter hvert af de fire første moduler.

På kurset vil der være mulighed for sparring hver uge med to ergoterapeuter med mange års erfaring med børn, der har udfordringer med at synke, spise og drikke. Vi, Hanne og Annette, har under forberedelserne af dette kursusforløb været i den internationale litteratur. Du vil få den viden og evidens vi har fundet på området, og som vi har vurderet relevant i en dansk kontekst. Ligeledes deltager vi fortsat løbende i kurser og faglige fora hos de internationale eksperter på området.

Du får på kurset viden til efterfølgende at stille skarpt og systematisk ind på barnets synke, spise og drikkefærdigheder i din daglige praksis.

Kurset afsluttes i uge 5 med online eksamenspørgsmål. Der udstedes kursusbevis ved 80% korrekt besvarede spørgsmål. 

Modul 1: Introduktion

Modulet giver en introduktion til barnets synke, spise- og drikkefærdigheder - og hvad du kan forvente at opnå af kompetencer på kurset.

Der undervises i: Introduktion til kurset, anatomi, kranienerver, primitive orale reflekser, den normale synkeproces, det autonome nervesystem og kort om udvikling i fosterstadiet.
Varighed: 1t 24 min.

Modul 3: Barnet 7-12 måneder

Modulets undervisning gennemgår barnets udvikling mod 1års alderen med fokus på de udviklingstendenser, der sker med kop/hånd samarbejde, mundens funktion og udvikling, åndedrættes betydning for synke, spise- og drikkefærdigheder samt generelle spisefærdigheder og kostanbefalinger.

Undervisningen fokuserer også på relationer og kommunikation med barnet i denne livsfase.
Varighed: 35 min.

Modul 2: Barnet 0-6 måneder

Modulets undervisning handler om barnets synke, spise-og drikkefærdigheder i det første halve år af barnets liv.

Der undervises i: Krop/hånd samarbejde, mundens funktion og udvikling, åndedrættes betydning for synke, spise- og drikkefærdigheder samt generelle spisefærdigheder og kostanbefalinger.

Undervisningen fokuserer også på relationer og kommunikation med barnet i dette tidlige stadie af livet.
Varighed: 1t 19 min.

Modul 4: Barnet 13 - 36 måneder

I dette sidste modul er der opmærksomhed på de samme områder af barnets spiseudvikling på til 3 års alderen. Der sker utrolig mange fremskridt i denne periode, hvor barnet bliver mere selvstændigt og udforskende på mad og konsistens, smag og egne spise, synke- og drikkefærdigheder.

Modulet afsluttes med en sammenfatning af kursets undervisning.
Varighed: 40 min.

Livemøde efter alle moduler

Efter hvert modul kan du deltage i en times live Q&A med underviserne. 

Her mødes alle kursister og undervisere til et livemøde på Zoom. Afholdes fredag kl. 13 til 14 i den uge modulet bliver frigivet. 

På liven vil du have mulighed for at spørge ind til materialet, undervisningen og få afklaret de spørgsmål, du måtte have. Der vil også på hver live være korte oplæg fra underviserne med supplerende viden til kurset. 

Liven vil blive optaget og kan ses førstkommende mandag efter liven om fredagen. Så kan du ikke deltage, vil du efterfølgende kunne se optagelsen, som vil være tilgængelig så længe kurset er åbent.

Sæt tid af i kalenderen for efterårets møder: 

Modul 1 udkommer 21.10 og live afholdes 25.10 kl. 13.00 – 14.00.

Modul 2 udkommer 28.10 og live afholdes 1.11 kl 13.00 – 14.00.

Modul 3 udkommer 4.11 og live afholdes 8.11 kl. 13.00 – 14.00.

Modul 4 udkommer 11.11 og live afholdes 15.11 kl, 13.00 – 14.00.

Eksamen

Efter kursets 4 moduler får du eksaminationsmodulet, hvor du skriftligt skal svare på en række spørgsmål, hvor du demonstrerer, at du har forstået og kan anvende din nye viden. Besvares spørgsmålene tilfredsstillende (80% rigtige svar), modtager du diplom for din kursusdeltagelse.

Se optagelse af infowebinar om kurset

Hvem er kurset for

Målgruppen for dette kursus fra ErgoterapiKompagniet er:

Ergoterapeuter, som er nye indenfor børn og spisning samt erfarne, som vil have en mere systematisk tilgang til jeres nuværende praksis –  og som ønsker en indgående og mere holistisk viden om barnets udviklingstrin i de første 0-3 år af livet i forhold til mad og drikke.

Kurset er for ergoterapeuter, der mangler og/eller vil øge egne kompetencer – og som ønsker at deltage aktivt i erfaringsudvekslingen sammen med de øvrige deltagende ergoterapeuter i de fire live-sessioner.  

Læringsmål for kurset

Efter bestået kursus vil du, som ergoterapeut, have viden om barnets funktionsevne (kroppens funktioner og anatomi; aktivitet og deltagelse) i relation til den normale synke-spise-drikkefunktion fra 0 til 3 år. 

Kurset ses som en del af viden svarende til Niveau A i anbefalinger til ergoterapeutisk viden i “Dysfagi og aktivitetsproblemer med at synke-spise-drikke”

 

Tilmelding & pris

INTRODUKTIONS pris:  2.895 kr. + moms.

Tilmeldingsfrist 14. oktober kl. 12.

Ønskes betaling via EAN, skal tilmelding ske på mail info@annettekjaersgaard.dk.

I mailen skal oplyses: 

Kursist navn, email, adresse, telefonnummer, arbejdsplads, EAN nummer, kursustitel samt navn på referenceperson, der skal godkende EAN faktura. 

OBS: Der tillægges administrationsgebyr på 300 kr. ved EAN betaling.

Tilmelder du andre og betaler med kreditkort

Er du sekretær el. lign. og tilmelder andre, tilmeld da med kursistens kontaktinfo og email.

Sådan foregår det

Kurset er et online kursus. 

Du får adgang til kursusplatformen med det samme din tilmelding og betaling med kreditkort er registreret – eller når din EAN betaling er registreret. Men du har ikke adgang til de forskellige moduler før første kursusdag. 

Betales der med EAN kan kan der være kort ventetid ift. adgang, da vi så tilmelder dig manuelt.

Kurset præsenteres fra Dysfagiklinikkens onlineplatform hos EasyMe, og efter din tilmelding modtager du en kvitteringsmail med praktisk information samt login-vejledning. 

De 4 moduler frigives med 1 uges mellemrum. Du modtager en mail hver uge – mandag kl. 8, når modulet kan tilgås.

I dit materiale vil der være:

✔ Undervisningsvideoer til hvert af de fire moduler

Slides fra undervisningen til download 

Handouts fra live oplæg til download 

✔ Mulighed for at deltage i Zoom-live sessioner med spørgsmål og svar vedr. undervisningen samt korte oplæg fra underviserne – disse live-sessioner bliver optaget, så du kan se dem så længe kurset er åbent. Live afholdes om fredagen fra kl. 13-14 i ugen, hvor de enkelte moduler frigives. 

✔ Bibliotek med supplerende litteratur med artikler, links og referencer

Eksamen i uge 5 – online spørgeskema

Kursusbevis ved bestået eksamen

Evaluerings-spørgsmål ved kursets afslutning om kursusindholdet

Tilmeldingsfrist 14. oktober kl. 12.

Bemærk at betingelser og persondatapolitik linker til AnnetteKjaersgaard.dk, da ErgoterapiKompagniet administration varetages her.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, som du ikke får besvaret nedenfor i “Spørgsmål & Svar”, kan du altid kontakte Hanne eller Annette. 

Hanne Bundgaard: info@ergofordig.dk

Annette Kjærsgaard: info@annettekjaersgaard.dk

Spørgsmål & Svar

Det første kursus tilbydes til en intropris på 2895 kr. + moms.

Eller er normalprisen 4995 kr. + moms.

Du betaler dit kursusgebyr ved tilmelding via kreditkort eller du aftaler EAN betaling – skriv da til info@annettekjaersgaard.dk

OBS: Der tillægges administrationsgebyr på 300 kr. ved EAN betaling.

Ja, det anbefales at du følger kurset i de 5 uger. Modulerne udgives et af gangen – et modul pr. uge. Du opnår bedst læring ved at arbejde med ugens modul, og kan lettest følge kursets progression, hvis du følger læseplanen. 

Uge 5 er repetion og mulighed for eksamen.

Ja, du skal gennemføre den afsluttende prøve for at få et kursusbevis. Beviset fremsendes, hvis du har besvaret 80% af spørgsmålene korrekt. Ønsker du ikke kursusbevis, behøver du ikke tage den afsluttende eksamen. 

Nej, hele kurset gennemføres online. Der er intet fysisk fremmøde.

Der afholdes 4 livemøder på Zoom (du får link til mødeplatformen inde i kursusmodulet). Det er frivilligt, om du ønsker at deltage i disse, men vi opfordrer dig til at prioritere tid til deltagelse, da du her kan stille spørgsmål og få svar fra os. Møderne optages, og du kan se replay inde på kursusplatformen, hvis du ikke deltager live – eller ønsker at gense mødet.

Modul 1 udkommer 21.10 og live afholdes 25.10 kl. 13.00 – 14.00.

Modul 2 udkommer 28.10 og live afholdes 1.11 kl 13.00 – 14.00.

Modul 3 udkommer 4.11 og live afholdes 8.11 kl. 13.00 – 14.00.

Modul 4 udkommer 11.11 og live afholdes 15.11 kl, 13.00 – 14.00.

Kurset starter 21. oktober og slutter 22. november 2024.

Skulle du blive forhindret i at gennemføre kurset pga. uforudsete hændelser, kan du anmode om at blive optaget på det kommende kursus efter det hold, du er tilmeldt. Det lader sig gøre for et administrationsgebyr på kr. 1.500,- ex moms. Ønsker du, jf. uforudsete hændelser også at gennemføre eksamen på det kommende kursus efter det hold, du er tilmeldt, lader dette sig gøre for et administrationsgebyr på kr. 500,- ex. moms.

Dette aftales med Annette Kjærsgaard og Hanne Bundgaard, og du er forpligtet til at give besked så hurtigt som muligt, hvis du rammes af uforudsete hændelser.